Victoriaanse allures

Dankzij zijn fijn geprofileerde kroonlijst, de bovenlichten er vlak onder en de ranke verticale profielen, heeft deze veranda in Moorslede onmiskenbaar Victoriaanse allures. Hij heeft een statigheid die bij de perfect onderhouden tuin past.

De veranda meet 6,2 x 4,1 meter en biedt royaal ruimte aan een extra zit- en eethoek met rondom zicht op de mooie tuin. Het platte dak heeft een geraamte van gelamineerde dakspanten en rust op stalen platen. Het is voorzien van een dakkoepel van maar liefst 4,9 x 2,8 meter, die ervoor zorgt dat er zowel in de veranda als in de aansluitende ruimtes van de woning, heel veel licht binnenvalt. In de 1,30 m plafondruimte rondom de dakkoepel zijn inbouwspots op afstandsbediening verwerkt.

De gevelbeglazing is hoogrendements veiligheidsglas (SGG Climaplus One) met een U-waarde van 1,0. De dakkoepel heeft een identieke U-waarde, maar is uit extreem veiligheidsglas opgetrokken (SGG Cool-lite). Zelfs bij een hoge zonnestand in de zomer, wordt het er dus nooit onaangenaam warm.

Aluminium raam- en dakprofielen zijn uiteraard thermisch onderbroken. Een dubbele deur, voorzien van horren en een extra deur achterin geven uit op de tuin. De ramen en deuren hebben een zogenaamde ‘steellook’ en aluminium onderpanelen.

Een natuurlijk afvoersysteem (Oxyvent) in het hoogste punt van het dak zorgt voor de afvoer van warme lucht, terwijl ventilatieroosters in de onderpanelen zorgen voor de toevoer van verse lucht.

Realisatie: VERANDALAND

Tekst: Bjorn Cocquyt

Foto’s: Marie Houttequiet

Beelden : Verandaland Moorslede

verandaland, veranda, viva veranda, pergola, victoriaanse stijl, victoriaans