Veranda met vakantiegevoel

Midden jaren 90 renoveerde de familie Deckers een villa uit de sixties met mooie verhoudingen en kenmerkende architectuur. Ze namen de woning en bijbehorende tuin stapsgewijs grondig onder handen. Toen ze een zwembad lieten plaatsen, droomden ze meteen ook van een poolhouse. Maar dat bleek onmogelijk op de plaats die ze in gedachten hadden. De oplossing: een lichtrijke leefruimte van Veranda’s Janssens.

Hoogte benutten

Het was de zwembadbouwer die de bewoners doorverwees naar Veranda’s Janssens. Vanaf de eerste ontmoeting in de showroom was er een klik. Het koppel had een duidelijk beeld voor ogen, en daar had de verandabouwer oren naar. Het enige waaraan het koppel twijfelde: de verandahoogte die de ontwerpers van Janssens voorstelden.

Achteraf gezien bleek dat echter een uitstekende beslissing. Het hoge plafond met lichtstraat vergroot het ruimtelijke gevoel en betrekt het buitenleven nog meer bij het interieur.

Maximaal licht en zicht

De donkergrijze aluminium veranda is vijf bij zes meter groot. Ze ligt in het verlengde en aan de zijkant van de woning, bereikbaar via de tv-kamer. De grote ramen geven uit op het zwembad en de tuin, en zuigen maximaal daglicht naar binnen. Doordat de granieten vloer in de veranda doorloopt naar het terras, is de overgang haast naadloos. Ondanks de vele glaspartijen wordt het hier zelden te heet. Bovendien zorgt een combinatietoestel met airco en verwarming voor een aangenaam binnenklimaat.

Optimaal leefcomfort

Janssens ontfermde zich van a tot z over de plaatsing en de afwerking, met veel oog voor details. De materialen zijn van hoogwaardige kwaliteit en stralen tijdloze klasse uit. Qua inrichting oogt de veranda comfortabel en sfeervol. Hier genieten de bewoners haast in alle seizoenen, met uitzondering van de winter. Zowel de ouders als de kinderen vertoeven hier vaak om te lezen met zicht op de tuin, gezellig te onthaasten of zelfs feestjes te houden. Bij mooi weer staan de schuiframen open zodat je rechtstreeks op het zwembad uitkomt.

Over de hele lijn tevreden

Over de samenwerking met Veranda’s Janssens is de familie Deckers lovend. “Alles verliep van een leien dakje: van het ontwerpvoorstel tot de vlotte uitvoering. Hun professionele en klantvriendelijke houding waarderen we enorm.”

Realisatie: Veranda’s Janssens
Tekst: Peggy Van der Auwera
Foto’s: Veranda’s Janssens