Veranda als centrum van het goede leven

Hunkeren naar hedendaags wooncomfort en de confrontatie met een nijpend plaatsgebrek gaven de aanzet om op zoek te gaan naar een efficiënte oplossing. De uitbreiding van de woning met een grondig doordachte veranda resulteerde in een volledig nieuwe leefwereld.

Zoektocht naar ruimtelijkheid

All Seasons stelde een ontwerp voor op basis van een klassieke orangerie, maar dan wel met een vier seizoenen comfortbeleving. Ruimtelijkheid stond voorop en de aluminiumconstructie loopt dan ook over de volle breedte van de achtergevel. Nog meer ruimtelijkheid wordt ervaren bij het openen van de zeer ruim bemeten dubbele schuifraamdeuren voorzien van een schuifraamhor.

Klassieke orangerie als voorbeeld

De uitvoering van de veranda toont veel detaillering, geïnspireerd op de looks van een klassieke orangerie. Er is de elegante waaiervorm in het fronton van het centrale zadeldak, de ‘vogelkam’, de symmetrische verdeling van de glasvlakken in de wanden en de typische kruisraamverdeling.

Koken in stijl

De toegevoegde ruimte is opgedeeld in een keukenzone en een eetkamerzone. De keuken is uitgezet tegen de gesloten wand van de veranda. De eigenaars opteerden voor een knusse landelijke stijl met verfijnde details als het werkblad met papegaaienbek, de centrale brede kooknis met kroonlijst om de dampkap te verbergen en in de zuilen verwerkte uittrekbare kastjes voor kruiden en diverse kookattributen.

Een thuis voor levensgenieters

Het breed uitgestrekte keukeneiland met dubbele spoelbak en aan twee zijden toegankelijke bergruimte bakent de keukenzone af.

De aanblik van het eetgedeelte verraadt meteen dat gastvrijheid hier veel betekent. Weelderig gecapitonneerde fluweelzachte stoelen verwelkomen de genodigden om te onthaasten en de tijd te nemen voor het goede leven.

Realisatie: All Seasons Verandas

Foto’s: INK