Thuis op vakantie

“Waarom onze oude dag afwachten om te investeren in ons geluk?” Voor Sophie en Marc is hun veranda de investering dubbel en dik waard geweest. Zeker voor hun welzijn op korte termijn. En op lange termijn dankzij de weldoordachte plaatsing. Een filosofie die hun levenswijze is geworden. Echte bon vivants, zeg maar…

Er bestaan 1001 redenen om te investeren in een veranda. Sophie zal het verwoorden als comfort en ‘zen’, ver weg van het werk, terwijl Marc met zijn Cartesiaanse ingesteldheid, u cijfers zal voorschotelen die aantonen dat het algemene rendement van een veranda bijzonder interessant is. En ze hebben allebei gelijk.

Een vakantiegevoel

“Ons vastgoed is enorm in waarde gestegen sinds de aanleg van het zwembad en onze veranda/poolhouse. We plukken er dagelijks de vruchten van. Sinds dag één heb ik het gevoel dat ik op vakantie ben wanneer ik na een lange werkdag thuiskom. En dat is voor mij onbetaalbaar,” vertelt Sophie.

122 m² extra geluk

Het minste wat we kunnen zeggen is dat de eigenaars het graag groot zien. “Niets is erger dan moeten leven met spijt. Zeker als het slechts over enkele vierkante meters gaat. We hebben de tijd genomen om grondig na te denken over ons project, en onze uitbreiding is veel meer geworden dan gewoon een veranda. Het is ook een pergola, een overdekt terras, een extra woonruimte, een vergaderzaal, een badkamer, een tuinhuisje en een technische ruimte voor de poolhouse. Kortom, 122 m2 extra geluk,” zegt Marc.

Een performante XL uitbreiding

Technisch gezien is het dubbel gelaagd glas Sprimoglass Ultra-one naar het zuiden gericht en biedt het een uitstekende warmte-isolatie (Ug 1.0 W/m2 K). Het platte dak wordt onder andere ook geïsoleerd door platen uit geëxtrudeerd polystyreenschuim met een dikte van 140 mm en een afwerking uit EPDM-membraan van Firestone. De glazen koepel van 10 m2 (in aluminium) is uitgerust met een 51/28 Sprimolight-glas.

Bij het vallen van de avond zorgen 25 ingebouwde spots voor een warme sfeer. En over warmte gesproken, de pergola is beschermd tegen de zon door de geïntegreerde Algarve-lamellen van Renson in het dak.

De warmte van Afrormosia

Het succes van deze veranda/poolhouse is mede te danken aan de perfecte harmonie tussen aluminium en hout. Houdt u van de goudbruine patina van gevelbekleding? Weet dan dat Afrormosia, een Afrikaanse houtsoort, erg duurzaam is en perfect geschikt is voor zowel binnen als buiten.

Realisatie: Veranclassic

Foto’s: Veranclassic

Veranclassic, veranda, zwembad, tuinoverkapping, pergola, tuinkamer
Veranclassic, veranda, zwembad, tuinoverkapping, pergola, tuinkamer
Veranclassic, veranda, zwembad, tuinoverkapping, pergola, tuinkamer