Een strakke tuinkamer met veel glas

Zo’n tien jaar geleden zag Trees haar 4 kinderen een voor een het nest uitvliegen. Het eerste idee was om kleiner te gaan wonen. Na enige overpeinzing zette ze zich evenwel aan het herinrichten en renoveren van haar woning. Tot een woonst, volledig aangepast aan hun levensbehoeften van vandaag. Met de realisatie van de 40 m2 grote tuinkamer van Miniflat werden de verbouwingen afgerond. Voortaan kunnen de prille zestigers verpozen of werken met een ruim zicht op het groen.

Want precies dat waren de twee grootste drijfveren om een extra ruimte te (laten) bouwen: meer zitgelegenheid en een mooi bureau met zicht op de tuin. Bijkomend moest de tuinkamer – “een veel mooier woord dan veranda” – strak en modern zijn met een warme uitstraling binnenin. Gemaakt om er elke dag van het jaar van te kunnen genieten. Net daarom werd het koppel aangetrokken door de realisaties en aanpak van Miniflat.

Via de website

Als professionals in de grafische sector sprak de lay-out van de website het koppel uit Herent meteen aan. De producten worden er duidelijk en met smaak gepresenteerd en je kan er meteen kiezen tussen alle mogelijke stijlen en uitvoeringen. Bij haar bezoek aan de showroom werd Trees instant verliefd op het concept ‘Minimal’. Een strakke architectuur met grote ramen van onder tot boven. Het glas is op een speciale manier bevestigd, waardoor het optisch lijkt alsof het in de vloer en in de plafond ingewerkt is. Hierdoor zie je langs de binnenkant van de tuinkamer heel weinig profielen. De veranda wordt gedragen door mooie natuurkleurige houten balken, heel strak en modern.

Planning gerespecteerd

Over de samenwerking met de verandabouwer heeft Trees, die de werken nauwgezet opvolgde, alleen maar woorden van lof. Er was heel wat te doen naast de bouw van de constructie zelf: nieuwe vloeren, pleisterwerk, schilderen. Alle aannemers hielden zich aan de afgesproken planning en de bouwheren werden van alles op de hoogte gehouden. De veranda van Trees en Ghislain was een van de eerste ‘Minimal’ projecten die geplaatst werden, met zin voor verantwoordelijkheid werden alle kleine punten opgevolgd. Trees is nogal gefocust op design en details en ook daarin gingen de stielmannen mee.

Strak van buiten, warm van binnen

Binnenin werd de tuinkamer kleurrijk aangekleed met warme, rustgevende kleuren; van beige over geel tot warm oranje. Samen met haar man Ghislain verwelkomt Trees er regelmatig hun grote gezin dat intussen werd uitgebreid met 16 kleinkinderen. Samen genieten ze aan de lange tafel van een heerlijke spaghetti of verpozen ze in het grote hoeksalon. De ruimte doet wat ze moet doen: je hebt een ongerepte blik op de omgeving en bij mooi weer schuif je de deuren open en haal je buiten naar binnen. En de bewoners, die hebben het gevoel dat ze in een nieuw huis wonen.

Realisatie: Miniflat

Tekst: Carina Rooselaers

Foto’s: Miniflat

miniflat, tuinkamer, veranda, pergola
miniflat, tuinkamer, veranda, pergola
miniflat, tuinkamer, veranda, pergola