Smakelijke dubbele winst

De eigenaars van een mooi door groen omgeven landhuis zochten naar uitbreiding van hun woonruimte. ADR Construct adviseerde een architecturaal naadloos geïntegreerde uitbouw achteraan het bestaande overdekte terras van de woning. Dat resulteerde in een dubbel voordeel: een gezellige eetkamer als uitbreiding op de keuken, met uitzicht op de tuin en een opwaardering van de buitenbeleving dankzij een ruime open pergola.

De uitbouw is volledig in harmonie met de stijl van de woning. ADR Construct nam gelijktijdig met de verandaconstructie de vervanging van alle ramen van de woning voor zijn rekening, met een harmonieuze look als gevolg. De keuze viel op het slanke SL 38 aluminiumprofiel van Reynaers Aluminium, gecombineerd met het CF77 Slimm Line vouwwandprofiel. Door de op maat verwerking van ‘steel look’ profielen, krijgt het geheel de uitstraling van een klassieke stalen orangerie. De vouwwand laat de veranda haast naadloos overvloeien in de aanpalende pergola. Gezien het vouwwandsysteem superisolerend is, geniet men alle seizoenen optimaal van deze ‘tuinkamer’.

Het platte dak van de veranda sluit precies op dezelfde hoogte als de dakrand van de woning aan, evenals het dak van de pergola, dat onderaan is afgewerkt met cederhouten planchetten.
Het verandadak is gesloten gehouden en voorzien van ingebouwde plafondspots. Het ‘warme dak’ met als typisch kenmerk dat de isolatie zich aan de buitenzijde van het dak bevindt, heeft een zeer hoge isolatiewaarde en is afgewerkt met een EPDM-rubberfolie.

Realisatie: ADR CONSTRUCT

Tekst: Eduard Coddé

Foto’s: ADR Construct

ADR construct, Brecht, veranda, pergola
ADRconstruct, Brecht, veranda, pergola