smaakvolle glasconstructie waarin heldere keuken de tuin omarmt

Een strakke, stijlvolle en functionele uitbreiding van de kook- en eetruimte met heel veel glas om een maximum aan licht binnen te halen was de vraag van de klant. Dankzij het gebruik van zeer slanke aluminium profielen werden de glaspartijen zo groot mogelijk gemaakt. Dit leidde tot een modern ontwerp dat uitmunt door zijn eenvoud. Waar het aangenaam toeven is en waarin de bewoners uit Erembodegem ongeremd kunnen genieten van een prachtig uitzicht op de tuin en het landschap.

Al jaren vonden Thérèse en Karl hun huis te klein. Als fervente hobbykoks voldeed vooral hun keuken niet meer aan hun huidige behoeften. De knoop werd doorgehakt en een architecte gecontacteerd. Maar een drastische verbouwing met veel kap- en breekwerk zagen de late vijftigers uit Erembodegem niet meteen zitten. Thérèse zette zich aan het googelen. Ze wilde een kubus van glas met veel licht en klaarte en kwam zo terecht op de website van Pauwels Veranda. Waar ze een heleboel moderne constructies ontdekte die haar uitstekend bevielen.

Samen met architecte

Na een bezoek aan de toonzaal waren Thérèse en Karl snel overtuigd. Om een voldoende open gevoel te creëren tussen de bestaande woning en de aanbouw achteraan is er een aanpassing moeten gebeuren aan de structuur van de achtergevel waardoor het altijd verplicht is om met een architect samen te werken. Alle uitvoeringdetails werden voorgelegd aan en besproken met hun architecte. Zij zorgde ook voor de administratie rond de bouwvergunning, deed de voorbereiding voor de aansluiting van het terras en volgde ook alle werken van de verschillende aannemers op, samen met de bouwheer.

Een strakke, stijlvolle en functionele uitbreiding van de kook- en eetruimte met heel veel glas en een maximum aan licht.

Slanke profielen en grote glaspartijen

Pauwels Veranda plaatste een constructie met zeer hoge ramen en een volledig plat dak zonder lichtstraat. Zo komt er veel licht binnen en is er geen lichtverlies in de aangrenzende ruimte, wat vroeger de living was. Door te werken met een fijne dakrand en met glas aan glas, hoeken volledig in glasuitvoering, werd een zo slank en modern mogelijk uitzicht bekomen. De 32 m2 grote veranda werd uitgevoerd in zwarte (Ral 9004) structuurlak. Binnen staan drie staalsteunen, twee in de hoeken en een achter de kruising van het hoekraam. Een gepolierde gietvloer en super isolerend veiligheidsglas met een U-waarde van 1,0 W/m2K vervolledigen het geheel. Ledstrips en geluidsboxen werden ingewerkt in het plafond.

Volledig traject

Veranda’s plaatsen is de kernactiviteit van Veranda’s Pauwels maar ze werken ook van A tot Z, al dan niet in fases. Hier werden ook de voorbereidende werken en de funderingen uitgevoerd door de aannemer van de verandabouwer uit Ninove. Alles verliep vlot, dit tot grote voldoening van de opdrachtgevers. De nieuwe aanbouw herbergt de eetplaats en een volledig nieuwe keuken waarin Thérèse en Karl naar hartenlust kunnen kokkerellen met veel licht en ruimte en in nauw contact met de tuin.

 

Realisatie: Pauwels Veranda’s 

Architecte: Julie De Schrijver – kaAI Architecten + Ingenieurs – Aalst

Tekst: Carina Rooselaers

Foto’s: Pauwels Veranda’s

pauwels veranda's, veranda, pergola, viva veranda, tuin
pauwels veranda's, veranda, pergola, viva veranda, tuin
pauwels veranda's, veranda, pergola, viva veranda, tuin