Pastoriestijl waardig aangevuld

Bij de bouw van deze halfopen bebouwing werden de eigenaars verleid door de Vlaamse Pastoriestijl. Toen de wens naar wat extra leefruimte de kop opstak was het dan ook vanzelfsprekend dat de woninguitbreiding perfect moest harmoniëren met de pastoriestijl.

Tropisch hardhout als stijlversterker

Miniflat bedacht een ontwerp met plat dak en vlakke lichtkoepel in afzelia doussié, een tropische hardhoutsoort, die esthetisch perfect aansluit op de pastoriestijl van de woning, maar tevens prima isolerende eigenschappen biedt.

In het interieur accentueert de parketvloer de consequente keuze voor natuurlijke materialen.

Cottagestijl

De woninguitbreiding roept de Engelse cottagestijl voor de geest. Ze meet 20m² en is precies ingepast tussen twee gevels achteraan de woning. Er is bewust gekozen voor een vierkante vorm, om de indruk van een bijkomende ‘kamer’ te versterken.

Vanuit de aslijn van de woninguitbreiding loopt een waterpartij tot diep in de tuin. Door de gesloten panelen onderaan de veranda lijkt het alsof deze op een vijver is gebouwd.

Esthetisch evenwicht

De achtergevel van de woning werd opengebroken voor een naadloze aansluiting van de veranda, zodat de woonkamer en eetkamer in elkaar overvloeien.

De vormgeving van de woninguitbreiding verzekert tevens een vrij uitzicht op de tuin vanop de eerste verdieping.

De verandaconstructie is rijkelijk gedetailleerd met fraai uitgewerkte kolommen, kroonlijst en kruisverdeling in de bovenlichten.

Doordachte klimaatbeheersing

Gezien de mogelijke sterke opwarming als gevolg van de zuidoriëntatie is gekozen voor het toepassen van een lucht/lucht warmtepomp die koelt in de zomer en verwarmt in de winter. De hoofdrol voor een over alle seizoenen comfortabel binnenklimaat werd echter toebedeeld aan de beglazing.

Realisatie: MINIFLAT

Foto’s: INK

Thermobel

OUT NOWUne nouvelle Viva Veranda

Découvrez le nouveau magazine maintenant dans votre magasin Delhaize ou votre commerce quotidien de journaux.

P.S.: Vous pouvez également nous trouver à Batibouw!

SAVOIR PLUS SUR BATIBOUW
NU IN DE WINKELEen nieuwe Viva Veranda

Ontdek het nieuwe magazine nu in uw Delhaize of dagbladhandel.

P.S.: Je vindt ons ook op Batibouw!

MEER OVER BATIBOUW