Nieuwe woonruimte

De eigenaars bouwden hun woning in de jaren ’80. Ze kozen voor een grote bouwgrond met het idee dat ze hun woning later verder zouden kunnen uitbreiden. Nu was de tijd aangebroken voor meer woonruimte en comfort.

De beschikbare woonoppervlakte vergroten door de bouw van een veranda was een plan dat zich al een tijdje had verankerd in het hoofd van de eigenares. “We hebben er lang en diepgaand over nagedacht, eigenlijk veel langer dan over de bouw van onze woning destijds,” klinkt het nu. “Onze grootste bekommernis was een in alle jaargetijden aangename temperatuur in de veranda, want het moest echt een 100 % bruikbare woonruimte worden, terwijl de oriëntatie noord gericht is.”

Open en gesloten

Janssens Veranda’s zette de wensen van de bouwheer om in een tweeledig ontwerp dat bijzonder harmonisch aansluit bij de architectuur van de bestaande woning. De eigenlijke veranda vloeit uit in een overdekt beschut terras. Een doorlopende lichtstraat versterkt de architecturale eenheid tussen het open en gesloten gedeelte. Hetzelfde geldt voor de vloer die is doorgelegd. Het gaat hier om een tegelvloer met parketimitatie. Een kamerhoge schuifraamdeur zorgt voor een comfortabele doorgang. Aan de tegenoverliggende zijde van de veranda zit een dubbel open draaiende deur. De combinatie van schuifraamdeur en draaideur zorgt voor een maximale luchtdoorstroming en openheid bij elk weertype.

Janssens Veranda’s coördineerde tevens de opvolging en plaatsing van de keuken.

Het ganse jaar aangenaam

De vraag van de eigenaars naar een aangenaam binnenklimaat werd beantwoord door het toepassen van super-isolerende drievoudige beglazing en een 15 cm dikke isolatielaag in het platte dak. Een strakke, bijna kamerhoge wandradiator is bijzonder geslaagd geïntegreerd in de inrichting en aankleding van de veranda. “De ons aanbevolen radiator warmt zeer snel op. In combinatie met de isolerende eigenschappen van de veranda zijn onze verwachtingen helemaal voldaan.”

Ook de dubbele rolgordijnen dragen bij tot een aangenaam binnenklimaat doorheen de seizoenen. Zij kunnen ’s winters het volledige glasvlak afdichten, laten een half open stand toe met gedeeltelijke doorkijk, of verdwijnen bij mooi weer volledig in opgetrokken stand.

Realisatie: Veranda’s Janssens

Tekst: Eduard Coddé

Janssens veranda's, woonruimte, tuinkamer, veranda, pergola, nfvc, federatie
Janssens veranda's, woonruimte, tuinkamer, veranda, pergola, nfvc, federatie
Janssens veranda's, woonruimte, tuinkamer, veranda, pergola, nfvc, federatie
OUT NOWUne nouvelle Viva Veranda

Découvrez le nouveau magazine maintenant dans votre magasin Delhaize ou votre commerce quotidien de journaux.

P.S.: Vous pouvez également nous trouver à Batibouw!

SAVOIR PLUS SUR BATIBOUW
NU IN DE WINKELEen nieuwe Viva Veranda

Ontdek het nieuwe magazine nu in uw Delhaize of dagbladhandel.

P.S.: Je vindt ons ook op Batibouw!

MEER OVER BATIBOUW