Moderne aanbouw, meesterlijk gerealiseerd

Een volwaardige uitbreiding van de woning in een strakke stijl: check. Een ruimte om in alle seizoenen te vertoeven: check. Een maximale verbinding tussen binnen en buiten: check. Pauwels Veranda’s kwam feilloos tegemoet aan al de wensen op het verlanglijstje van de opdrachtgevers. Het resultaat: een grandioze aanbouw met een flinke meerwaarde.

Overtuigd van vakmanschap

Aan dit recent gebouwde huis bevond zich oorspronkelijk alleen een terras. De ruimte werd nauwelijks benut en had geen duidelijke functie, noch uitstraling. De bewoners snakten naar extra nuttige oppervlakte, royaal binnenstromend licht en ruimtelijkheid. Qua stijl moest de aanbouw minimalistisch zijn om te harmoniëren met de architectuur van de woning. Een bezoek aan Batibouw bracht de familie bij Pauwels Veranda’s. Wat hen over de streep trok? Tonnen ervaring, Belgisch vakmanschap, piekfijn maatwerk en persoonlijke begeleiding.

Pure lijnen en knappe oversteek

Bij Pauwels vind je veranda’s in uiteenlopende stijlen, ondergebracht in “Lines” met voor elk wat wils. Dit gezin koos voor een ontwerp uit het Kreativ Line Modern-gamma: klassiekers in een hedendaags jasje met een resem afwerkingsmogelijkheden. Het platte dak werd hier uitgevoerd zonder koepel of lichtstraat. De grote raampartijen zuigen immers al volop daglicht naar binnen. Wat de afmetingen betreft: de veranda is 8,80 meter lang en 3,90 meter diep, met ramen van 2,70 meter hoog. De aanpalende pergola is 4,90 meter lang.

Extra leefruimte – binnen én buiten

De aanbouw en de oversteek vormen één geheel, zowel qua materialen als stijl en kleur. Bij mooi weer eet je hier in alle rust met zicht op de tuin en de fraaie omgeving. Via een schuifdeur betreed je de veranda die dienst doet als een heuse leefruimte. Om uniformiteit te verzekeren, werd de verharding doorgetrokken. Er prijken XL-tegels in blauwe hardsteen voor een robuuste en minimalistische look. Ook de kleur van de constructie onderstreept het moderne karakter: zwartgrijs (RAL 7021) met een hoogwaardige en onderhoudsvriendelijke structuurafwerking.

Minimalistische look, maximaal comfort

Kenmerkend voor Kreativ Line Modern zijn de grote, haast “naadloze” raampartijen – type glas tegen glas met siliconenvoeg – en een strakke gootboord. De steunpalen in gelakt aluminium ogen rank en slank. Het platte dak kreeg een lichtgrijze waterdichting in EPDM. Binnen zorgt geïntegreerde ledverlichting voor sfeer. Een veranda altijd te warm of te koud? Mooi niet: de airco brengt ’s zomers verkoeling en ’s winters verwarming – twee vliegen in één klap. Aan de binnenkant van de ramen zorgen stores voor zonwering op een esthetisch verantwoorde manier.

Innovatief en duurzaam

Ook de oversteek is typisch voor het Kreativ Line Modern-concept. De stevige en hoogwaardige constructie werd afgewerkt met vlakke aluminiumplaten voor een glad en strak effect. Een aan het oog onttrokken uitsparing doet dienst als goot. Met deze en andere innovaties toont Pauwels hoe je functie en esthetiek verzoent. ’s Avonds heerlijk buiten tafelen? Dan steek je de ingebouwde ledverlichting aan. Goed om weten: op de “Splender Round”-spots geldt liefst vijf jaar garantie.

Opties à la carte

Ook aan wooncomfort en levenskwaliteit werd veel aandacht besteed. Logisch, want Pauwels is een voorloper op het vlak van energie en duurzaamheid, en investeert voortdurend in innovatie. Veranda’s van Pauwels voldoen dan ook aan de strengste isolatienormen. De totale U-waarde van de dakconstructie bedraagt 0,13W/m²K – uitstekend thermisch geïsoleerd dus. Dat komt op zijn beurt de portemonnee ten goede én de beleving van de ruimte. Tot slot zorgen extraatjes voor een finishing touch. Bijvoorbeeld een op maat gemaakt vliegenraam dat ongewenste “bezoekers” buiten houdt. Kortom, de aanbouw is van naaldje tot draadje doordacht en à la carte gemaakt om levenslang plezier te verzekeren.

Realisatie: Pauwels

Tekst: Peggy Van der Auwera

Foto’s: www.ink-antwerp.com