Miniflat – Zo sterk als staal

Transparante woningextensie

De architecturale ontwikkeling van deze verandaconstructie is opmerkelijk. Het ontwerp is uitermate strak en minimalistisch, terwijl het toch perfect de harmonie weet te vinden met de grandeur van de villa in klassieke stijl. Van binnenuit lijkt het alsof de verandaconstructie er helemaal niet is…

Beperking tot de essentie

Het concept dat Miniflat ontwikkelde beperkt zich tot de essentie van verandabouw: een dragende constructie en glas. Voor de dragende structuur viel de keuze op staal, een exclusief materiaal met een zeer grote draagkracht als troef. Hoewel staal vaak spontaan geassocieerd wordt met industriebouw, wordt hier nadrukkelijk bewezen dat staal ook synoniem kan zijn voor elegantie en verfijning, een bevoorrecht partner voor creatieve moderne architectuur.

Materiaaleigenschappen benutten

Bij het ontwerp werden de eigenschappen van staal maximaal benut. De grote draagkracht laat fijne scheidingen tussen de glasvlakken toe en een grote hoogte voor de extensie.

Moderne stalen profielen zijn net als hun equivalent uit aluminium onderbroken, zodat ze op vlak van thermische isolatie goed presteren en bijgevolg geschikt zijn voor de constructie van vier seizoenen woonveranda’s.

Unieke belevingswaarde

Het verwerken van staal vereist heel wat vakmanschap en ervaring, wat de uiteindelijke constructie ook extra prestige verleent. Het speciale procedé voor het aanbrengen van de poederlakafwerking plaatst een stalen verandaconstructie veeleer in het ‘highend’ nichesegment voor woningextensies.

Bij dit ontwerp is de belevingswaarde uniek omwille van het 180° rondom panoramisch uitzicht van in de veranda, waarbij de dragende constructie zich amper nog laat waarnemen.

Realisatie: www.miniflat.com
Foto’s: INK

staal, grote draagkracht, highend nichesegment, exclusief, moderne architectuur