Maximaal ruimtegevoel

Brits geïnspireerde veranda

Groot-Brittannië staat bekend om zijn indrukwekkende tuinen en parken. Voor de eigenaars was het aanhalen van de band met de groene omgeving van hun villa de aanleiding om uit te kijken naar een leefveranda. Een Brits geïnspireerde veranda past helemaal in het plaatje.

Connectie met groen

Hoewel de nieuwbouwwoning nog niet zo lang bewoond werd, wensten de eigenaars een sterkere connectie met de tuin en aanpalende groen. De gezochte oplossing moest niet alleen connecteren met buiten, ze moest ook aansluiten bij het interieur en een comfortabele bewoonbaarheid bieden, het ganse jaar door.

Britse charme

Willems Veranda’s ontwierp een 25m² grote leefveranda in harmonie met de architectuurstijl van de woning. Het klassiek-Brits-geïnspireerde ontwerp maakt royaal gebruik van kruishouten voor de opdeling van de glasvlakken. Deze uitgekiende vlakverdeling wordt esthetisch versterkt door vaste aluminiumpanelen die onderaan rondom de veranda zijn doorgezet.

Lichtkoepel

De gevel waar de veranda is tegen aangezet was oorspronkelijk dicht. De connectie met het interieur van de woning komt tot stand via een brede opening in de gevel. De veranda draagt zo ook bij tot een betere lichtdoorstroming in de woning. Om extra licht binnen te halen is een lichtkoepel ingebracht in het platte verandadak. Elegante versieringen ondersteunen de Brits geïnspireerde look.

Wooncomfort

Het platte verandadak biedt belangrijke voordelen voor zowel thermische als akoestische isolatie, beiden doorslaggevend voor het ervaren wooncomfort. Het is perfect mogelijk een dikke isolatielaag toe te passen zonder afbreuk te doen aan de esthetiek van de veranda.

Bovendien vergemakkelijkt een plat dak een fraaie afwerking van het plafond, met integratie van spots en eventueel ook een cassette voor de klimaatregeling.

Dankzij een zorgvuldige meubelkeuze kreeg het begrip leefveranda voluit inhoud.

Realisatie: Willems Veranda’s

Foto’s: Hilde Verbeke