Maximaal ruimtegevoel in Britse orangerie

Het zadeldak maakt deze veranda heel elegant en doet denken aan een klassieke Britse orangerie. Het hellend dak respecteert de bouwstijl van de woning en is een logisch verlengstuk van het zadeldak van de woning zelf. De veranda biedt een uniek uitzicht op het weids landschap van het landelijke Etikhove.

Meer woonruimte

Hoe de woonruimte uitbreiden en veel natuurlijk licht binnenhalen? Dat was de vraag van de bouwheer van deze zuidelijk georiënteerde veranda. De huidige constructie met haar hoge nok (4 m) en het zadeldak met superisolerende beglazing, bleek daarvoor uiterst geschikt.

Gevelbreed

Maar het was niet alleen voor de lichtinval dat het gezin voor deze veranda koos. De extensie heeft quasi dezelfde afmetingen als de gevel van de leefruimte. Waardoor de veranda vanbinnen als vanbuiten perfect bij de woning aansluit. De gevel werd volledig opengebroken van de vloer tot aan de nok. Omdat ook de leefruimte van waaruit de veranda toegankelijk is, tot aan de nok reikt, krijg je een enorm ruimtegevoel, zowel in de hoogte als qua oppervlakte. Door de 20 m² grote veranda werd de leefruimte uitgebreid met maar liefst één derde.

Contact met de tuin

Binnen en buiten vloeien naadloos over in elkaar. De nadruk ligt op het contact met de tuin en omgeving, met het terras als natuurlijk geïntegreerd verlengstuk. De (daken van) de woning, het overdekte terras en de veranda vormen een fraaie eenheid. Nog geaccentueerd door het doortrekken van de vloer van de leefruimte in de veranda.

Een woonuitbreiding hoeft dus niet onmetelijk groot te zijn om veel licht en natuur naar binnen te halen. Binnen heerst er een gezellige, huiselijke sfeer. De Venetiaans kruishouten van de ramen en deuren van de veranda zetten het landelijke karakter extra in de verf. Net als de kleur van de aluminiumprofielen (RAL 7039 en de )uiterst sierlijke nok, die op vraag van de klant als ornament werd voorzien.

Zadeldak, zuidelijke georiënteerde veranda, weids landschap, veranda
Zadeldak, zuidelijke georiënteerde veranda, weids landschap, veranda
Zadeldak, zuidelijke georiënteerde veranda, weids landschap, veranda