Een lichtstraat in uw veranda?

Strakke veranda met panoramisch uitzicht

De bouw van een veranda zorgde voor een ingrijpende verandering van de achtergevel van deze woning. In deze flinke uitbreiding van de beschikbare woonruimte kregen een moderne leefkeuken en dito zithoek een plaatsje. De eigenaars vonden een  geschikte partner in ADR construct voor hun modern gestileerde verandaconstructie.

De vrij gesloten achtergevel, met nogal wat in- en uitsprongen, werd over de volle breedte opengebroken om er een strakke veranda met panoramisch uitzicht in te bouwen. Omwille van het  uitbreken van de achtergevel, waren ingrijpende verstevigingswerken aan de aanzetlijn met de woning noodzakelijk. Aluminium profielen en glas met hoog isolerende eigenschappen vormen de  basis van deze stijlvolle extensie.

Ruimtelijkheid

Kamerhoge glasvlakken, mooi symmetrisch verdeeld, omarmen de ganse breedte van de achtergevel. Een aantal van deze vlakken zijn als schuifraamdeuren uitgevoerd, zodat bij mooi weer de leefkeuken naadloos aansluit op de buitenleefruimte. De strak uitgevoerde kroonlijst kreeg een ruime oversteek en is onderaan bekleed met cederhout.

Panoramische glaspartijen

De ingewerkte spots geven het geheel ’s avonds een heel bijzondere uitstraling. De panoramisch aan elkaar geregen glasvlakken zorgen voor licht en ruimtelijkheid. Wat nog wordt versterkt door het integreren van een lichtstraat over de volle breedte van de achtergevel ter hoogte van de scheidingslijn tussen woning en veranda. De grote glasvlakken werden hellend gemonteerd, wat niet alleen de lichtinval bevordert maar ook de schoonmaak ervan vergemakkelijkt. Ingebouwde spots in het platte dak en parallel aan de lichtstraat, maken deze realisatie helemaal af.

Realisatie: ADR construct

Foto’s: ADR Construct