Innemende stijlharmonie

De woning in hoevestijl, gelegen in Beverlo, was nog altijd de trots van de eigenaars, maar de beschikbare interieurruimte werd na jaren als te krap ervaren. Meer specifiek de keuken en de woonkamer smeekten om verruiming. De oplossing bestond in het zorgvuldig uitzoeken van een harmonisch perfect bij de woningstijl aansluitende woonveranda.

Deze werd gevonden bij Gesbo Veranda’s in Balen onder de vorm van een zuidgeörienteerde houten constructie in ‘retro’-stijl en op maat geproduceerd. Het ontwerp sluit dan ook harmonieus aan op de klassieke langgevelhoeve, wat resulteert in een overtuigend ogend krachtig geheel. De retrolook is perfect integreerbaar met de moderne hightech isolatie. Zowel de beglazing als de wanden en het dak zijn hoog-isolerend, een klimaatregeling verzekert een hoogstaand comfort in alle seizoenen.

Tweeledig

Een oude, dikke boom kort bij de woning bleek een belangrijk gegeven voor de eigenaars te zijn en moest maximaal bij het toekomstige woongebeuren betrokken worden. Het bestaande grote raam in de gevel werd uitgebroken voor een tweeledige uitbreiding. Er kwam een woonveranda (+/- 20 m²) tegen de achtergevel van de woning met ‘aanpalend’ een overdekt terras (+/- 10m²). Voor de uitbreiding van de woning was de keuken te klein en bovendien ook veel te donker. Dat onaangenaam gevoel is nu helemaal verdwenen en de keuken geniet nu mee van het ‘buitengevoel’ en een rijkelijke lichtinval.

Omdat ’s zomers de zon pal op het dak straalt, werd geopteerd voor een goed tegen opwarming beschut terras. Het sluit via een brede doorgang naadloos aan op de leefruimte. Voorgezette en zijdelings wegschuivende horren houden insecten buiten uit de woonveranda. Twee open zijden houden het terras luchtig, terwijl het toch ook voldoende bescherming biedt bij minder mooie dagen. Bovendien maakt een elegante buisvormige warmtestraler het terras bijna het ganse jaar door genietbaar. De vloer bestaat uit ‘kerkdallen’ en de rand kreeg een extra accent met een sierlijke aflijning. Het geheel van aangebouwde woonruimte en overdekt terras kreeg rondom een boord in klinkers; helemaal in lijn met de landelijke stijl van de woning.

De eigenaars zijn zeer tevreden met hun keuze en hebben speciale waardering voor het team dat op de werf alles tot in de puntjes perfect liet verlopen. “Grondwerken, metselwerken, plaatsing, elektriciteit, pleisterwerken en afwerking, allen die hebben bijgedragen tot de realisatie verdienen een dikke pluim!” klinkt het enthousiast.

Realisatie: GESBO

Tekst: Eduard Coddé

Foto’s: INK

gesbo, veranda, pergola, viva veranda
gesbo, veranda, pergola, viva veranda
OUT NOWUne nouvelle Viva Veranda

Découvrez le nouveau magazine maintenant dans votre magasin Delhaize ou votre commerce quotidien de journaux.

P.S.: Vous pouvez également nous trouver à Batibouw!

SAVOIR PLUS SUR BATIBOUW
NU IN DE WINKELEen nieuwe Viva Veranda

Ontdek het nieuwe magazine nu in uw Delhaize of dagbladhandel.

P.S.: Je vindt ons ook op Batibouw!

MEER OVER BATIBOUW