Gezellig onthaasten

Wie wil er geen beter uitzicht op de tuin? Wie droomt niet van een leefruimte die baadt in het zonlicht? Dat was bij dit gezin in Torhout niet anders. Tegelijk was het een expliciete vraag aan Werbrouck om de gezelligheid én de uitstraling van de woning zo goed mogelijk door te trekken. Opdracht geslaagd!

Het verbeterde uitzicht op de tuin wordt gecombineerd met een enorm gevoel van ruimte wanneer de grote schuiframen aan de voorzijde en zijkant ’s zomers open kunnen blijven. Om een zo groot mogelijk gevoel van huiselijkheid op te wekken, heeft de klant de veranda gezellig aangekleed, zodat dit de gedroomde ruimte is om te onthaasten en tot rust te komen. Met een quasi oneindig dieptezicht is dit de gedroomde plek om in eigen huis quality time te beleven.

Unieke dakstructuur

De veranda van 35 m² bestaat uit een zelfdragende structuur waaronder naderhand de ramen zijn geplaatst. “Dergelijke structuur vergt een grondige voorstudie op het vlak van stabiliteit en stevigheid,” aldus Koen Donck van Werbrouck.

Wat deze veranda zo bijzonder maakt, is de zware opbouw met dakpannen in combinatie met glas. De opbouw werd volledig tegen de woning aangebouwd die volledig in houtskeletbouw is. Het hoofddak is in zadeldak uitgevoerd met de combinatie van glas en gesloten gedeeltes. Een dergelijke constructie geeft een groot en open gevoel van ruimte, maar brengt terzelfdertijd een knusse gezelligheid met zich mee.

Buiten is dit dak afgewerkt met pannen terwijl de binnenzijde volledig is uitgewerkt in eiken planchettes, wat voor een extra warme sfeer zorgt. Uiteraard is in het gesloten gedeelte voldoende isolatie voorzien waardoor het in de veranda het hele jaar door comfortabel en aangenaam toeven is. De veranda is voorzien van een gashaard als bijverwarming om ook ‘s winters het knusse gevoel te bewaren.

Volmaakte eenheid

Deze veranda heeft verder ook twee stroken plat dak die aan de voorzijde dienst doen als luifel. Die luifels worden ondersteund door aluminium sierkolommen. De luifels en de sierkolommen geven de veranda een rustieke uitstraling die, samen met de dakpannen, de landelijke uitstraling van de woning perfect doortrekken. Woning en veranda vormen een volmaakte eenheid. Budget: ca. 50.000 euro incl. plaatsing excl. BTW.

Realisatie: WERBROUCK

Tekst: Bjorn Cocquyt

Foto’s: Werbrouck

viva veranda, veranda, pergola, tuin, uitbouw, werbrouck, vijver, tuininrichting
viva veranda, veranda, pergola, tuin, uitbouw, werbrouck, vijver, tuininrichting
viva veranda, veranda, pergola, tuin, uitbouw, werbrouck, vijver, tuininrichting