Gezellig genieten van de extra ruimte onder de houten pergola

Anja en Patrick uit Grote Brogel waren het beu om niet van hun siertuin te kunnen genieten omwille van de vervelende tocht die er altijd was. Ze wensten geen extra ruimte met bijkomend onderhoud en gingen voor een eenvoudige overkapping. Het werd een houten pergola van Miniflat met een vast dak en een platte lichtkoepel. Windvaste screens rondom zorgen voor extra bescherming tegen zon, wind, regen of koude.

In eerste instantie had het koppel een eenvoudige overkapping met lamellen in gedachten. Via een Facebookadvertentie kwamen ze bij Miniflat terecht. Ze werden er in de showroom uitstekend opgevangen en begeleid, onder andere in de keuze van het materiaal. Na wat denkwerk kozen ze voor een houten pergola, afgewerkt in cederhout met een vast dak en een platte koepel in mat glas langs waar het daglicht kan binnenstromen. Aan een dergelijke constructie hangt natuurlijk een prijskaartje vast – dubbel zoveel als de bouwheren voorzien hadden – maar de kwaliteit van de Miniflat pergola deed hen overstag gaan. Het bouwproces verliep vlot. Er werd in mei gestart met de werken en nog voor het bouwverlof was alles volledig klaar, nieuwe vloeren incluis.

Windvaste screens

De overkapping bestrijkt een oppervlakte van 4 op 6 meter en is rondom voorzien van screens waardoor het geheel volledig kan worden afgesloten. Van binnen kan men naar buiten kijken maar omgekeerd niet. De motor en de buis van de screens werden ingewerkt in de kroonlijst. Wanneer de screens opgetrokken zijn, ziet men alleen de onderlat. Voortaan beleven Anja en Patrick veel plezier aan hun tuin en terras. Ze kunnen hun pergola afsluiten langs de kant van waar de wind komt. Of om de warmte buiten te sluiten in de zomer of om de laagstaande zon uit hun ogen te houden. Tegelijk bieden de screens aan het meubilair extra bescherming tegen verkleuring. .

Heaters tegen de koude

Er is geen enkel bezwaar meer om ook in de tussenseizoenen buiten te relaxen. Zelf wensen de Limburgse veertigers in de winter geen gebruik te maken van hun nieuwe infrastructuur maar wie dat wel wil, kan kiezen voor een heater of een infraroodstraler om de koude te breken. De zeer degelijke dakconstructie van de overkapping, windvaste screens en een heater laten toe om zelfs in hartje winter comfortabel buiten te zitten. Of om een verjaardagsfeest in de tussenseizoenen te organiseren. Netjes beschut tegen weer en wind.

Realisatie: Miniflat

Tekst: Carina Rooselaers

Foto’s: Miniflat

miniflat, houten pergola, pergola, veranda, leefruimte
miniflat, houten pergola, pergola, veranda, leefruimte