Geslaagde symbiose van Victoriaanse stijl en aluminium met oog voor detail

De eigenaars opteerden voor de Victoriaanse stijl voor de uitbouw aan de zijkant van hun woning Gesbo stelde een creatie in aluminium voor. Aluminium is immers een veelzijdig constructiemateriaal voor veranda’s, ook voor de realisatie van een klassiek ontwerp. Gesbo gebruikte hier een gemoluurd profieltype uit het gamma hoogisolerende aluminium profielen van Sapa. De driekameropbouw van het profielsysteem zorgt voor de hoge isolatiewaarde. De gemoluurde kroonlijst, die bijzonder gedetailleerd afgewerkt is, kreeg LED-spots ingebouwd. Dit maatwerkproject kostte ca 50.000 euro.

Centrale lichtkoepel

Een dubbele deur met frontpanelen die even hoog zijn als het erop aansluitend muurtje, leidt naar de tuin. De constructie heeft een plat dak met een fraaie centrale lichtkoepel, voorzien van zonwerend glas (AGC Stopray Silver). Helemaal conform de Victoriaanse stijl, wordt de lichtkoepel gesierd met een duivenkam bovenop het nokprofiel en alle glasvlakken voorzien van een onzichtbaar verwerkte houten kruisraamverdeling.

Veel respect voor de architecturale stijl en aandacht voor details, vinden we ook in het gemetseld muurtje als plint onderaan de verandaconstructie, dat is afgedekt met blauwe hardsteen.

Victoriaanse finesse

De verandaconstructie vergroot de woonoppervlakte met 24 m². Een houten schuifdeur met kruisraamverdeling vormt de afsluiting met de living. De Victoriaanse stijl wordt gecombineerd met hedendaagse voorzieningen als draaikipramen, die een aangenaam leefklimaat in de veranda garanderen. Tijdens de warmste dagen assisteert een aircocassette in het platte dak de natuurlijke koeling. Het platte dakgedeelte is afgewerkt in gipskarton voor de inbouw van spots en kreeg een elegante houten sierlijst aangezet die de ophanging van de raamdecoratie verbergt. De vloer is uitgevoerd in klassieke vloertegels, volledig in de Victoriaanse stijl.

aluminium, victoriaanse stijl, lichtkoepel, Gesbo
aluminium, victoriaanse stijl, lichtkoepel, Gesbo
aluminium, victoriaanse stijl, lichtkoepel, Gesbo