Geslaagde combinatie van veel licht en een aangename temperatuur

Hun leefruimte gevoelig uitbreiden was de voornaamste vraag van de bewoners van deze woning. Met de 63 m2 zuidgerichte veranda van Veranclassic lukte dat perfect. Meer natuurlijk licht in huis en een weids zicht op de tuin zijn daarbij aardige extraatjes.

De aluminiumprofielen in kwartsgrijs (RAL 7039) doen de veranda breder lijken dan hij is. Ze zorgen voor een horizontale onderbreking in de glaspartijen, waardoor ze de weidse omgeving nog lijken te beklemtonen. Het Sprimoglass Ultra-one gelaagd glas biedt met zijn isolatiewaarde van Ug 1.0 W/m² K een optimale thermische isolatie.

Natuurlijk licht

Centraal in het platte dak in EPDM is er een lichtkoepel in aluminium van maar liefst 10 m². Op die manier baden zowel de veranda als de oorspronkelijke leefruimte in het natuurlijk licht. Voor de beglazing van de lichtkoepel, opgebouwd uit vier hellingen, werd Sprimolight 51/28 gebruikt. Een glas met fijne metaallagen die een erg hoge lichttransmissie verenigen met een lage zontoetredingsfactor. Ideaal dus voor een lichtkoepel: veel licht en altijd een aangename temperatuur. Airco en screens zijn daarom niet nodig.

De grote schuiframen zijn voorzien van horren. Het raam aan de achterzijde werd speciaal ontworpen om mooi aan te sluiten bij de stijl van de woning. Om puur decoratieve redenen werden de goten vervangen door een staande band. Acht inbouwspots zorgen ’s avonds voor een sfeervolle verlichting.

aluminiumprofielen, veranda, lichtkoepel, schuiframen
aluminiumprofielen, veranda, lichtkoepel, schuiframen
aluminiumprofielen, veranda, lichtkoepel, schuiframen