Elke dag genieten van een prachtig panoramisch uitzicht

Veranda als koppelstuk

De uitgangssituatie bestond uit twee afzonderlijke gebouwen, elk uitgevoerd in typische Ardense stijl, met sprekende gevels uit lokale natuursteen. Opzet was om beide gescheiden delen met elkaar te verbinden en zo één samenhangend geheel te vormen.

Victoriaans geïnspireerd

De zoektocht naar een optimale visuele harmonie met de bestaande gebouwen eindigde met de keuze van een Victoriaans geïnspireerde verandaconstructie. De stijlvolle look moest evenwel gepaard gaan met een hedendaagse comfortabele beleving in alle seizoenen. Een kolfje naar de hand van Veranda’s All Seasons.

Het authentieke voorbeeld goed begrepen

De ruim bemeten verandaconstructie naar het voorbeeld van een Victoriaanse orangerie biedt aan eén kopkant een toegang in grootse stijl, met een uiterst verfijnde detaillering en dubbel openzwaaiende deuren. Ze verzekeren de verbinding met een verhoogd, zuidelijk georiënteerd terras.

Rijkelijke detaillering

De liefde voor verfijning is overal zichtbaar, te beginnen bij de opdeling van de glasvlakken met elegant lijstwerk voor de kruisverdeling in ramen en deuren. Vanzelfsprekend werd niet gespaard op details als sierbogen, trekstangen, vogelkammen en drie eindkegels als bekroning van de nok.

Ontwerp met toekomstvisie

De buitenmuur van het hoofdgebouw is volledig opengewerkt, zodat de keuken nu naadloos aansluit bij het bijgebouwd volume. De verandaconstructie is nu in gebruik als eetkamer en zithoek met TV, maar is zo bedacht dat ze later kan opgedeeld worden door een glazen scheidingswand te plaatsen onder het centrale driehoekig kader.

Vernuftige dakconstructie

Het grote verandavolume wordt overkoepeld door een ‘Double Georgian roof’. Dat is een schildpaddak met dubbele kielgoot en hier gecombineerd met een verlaagd kapeldak.

Om het grote volume op een aangename temperatuur te brengen in de winter is vloerverwarming geplaatst, aangevuld met enkele radiatoren.

Realisatie: www.verandasallseasons.be
Foto’s: INK

victoriaans, orangerie, koppelstuk, aluminium, ardense stijl, schildpaddak, trekstangen, vogelkammen, eindkegels
victoriaans, orangerie, koppelstuk, aluminium, ardense stijl, schildpaddak, trekstangen, vogelkammen, eindkegels
victoriaans, orangerie, koppelstuk, aluminium, ardense stijl, schildpaddak, trekstangen, vogelkammen, eindkegels