Futuristische veranda

‘De veranda heruitgevonden’ is de filosofie achter deze gedurfde architecturale blikvanger, een visionaire benadering van de veranda door een stel jonge architecten van het Gentse architectenbureau Graux & Baeyens in opdracht van Pauwels Veranda’s.

Wat begon als een project voor een opvallende beursstand, kende zoveel bijval dat de futuristisch ogende verandacreatie een doopnaam kreeg – de Lounge Line – en een ereplaats verwierf in de catalogus van Pauwels Veranda’s.

Voorsmaakje

Een futuristische veranda als deze wordt ondersteund met een aangepaste hightech presentatie. Pauwels Veranda’s past ‘virtual reality’ toe en laat de geïnteresseerde bouwheer via een 3D-bril kennismaken met het veranda-ontwerp alsof het al aan de woning was aangebouwd.

Gevleugelde verschijning

De verandacreatie is architecturaal zo uitgepuurd dat ze blijft verbazen. Daarvoor is de typerende vinconstructie verantwoordelijk die de hoog oplopende en precies symmetrisch verdeelde glasvlakken omkadert. Opmerkelijk is dat de schuine vinnen op de hoeken geen dragende functie hebben. Vier stalen kolommen op de vier hoeken verzekeren de noodzakelijke stabiliteit.

Visuele attractie

Achter de vinnen is er de nodige ruimte om de afwatering en eventuele technische leidingen te verwerken. De vinnen zijn samengesteld uit grote platen, die ter plaatse worden verlijmd. Tussen de vinnen en de dakrand loopt een fijne zwarte scheidingslijn, wat de aanblik nog meer dynamiek verleent.

Home with a view

Pauwels Veranda’s opende de zijgevel van de woning en sloot er de ‘Lounge Line’-veranda op aan. Hierdoor krijgt de woning niet alleen een royale leefruimte toegevoegd, het daglicht kan nu diep in de woning doordringen en zowat overal geniet men een panoramisch uitzicht op de fraaie tuin. Dat laatste wordt extra ondersteund door amper 2 cm fijne profielen die de 2,7 m hoge glasvlakken scheiden.

Realisatie: Pauwels Veranda’s

Foto’s: Pauwels Veranda’s