Eigentijdse classic

De Kreativ Line is de ‘loper’ in het gamma van Veranda’s Pauwels. Het is dan ook een heel eigentijdse, stijlvolle veranda die gemakkelijk aansluit bij verschillende types woningen. Deze productlijn biedt mooie, kwalitatief hoogstaande veranda’s en pergola’s voor een heel vriendelijke prijs.

In tegenstelling tot de Minimal Line heeft dit verandatype een dakrand van 30 cm, afgewerkt met plaatwerk in gelakt aluminium. Zo’n dakrand heeft het voordeel dat er zonwering kan voorzien worden en er bijvoorbeeld ook spots in de oversteken geplaatst kunnen worden.

Zoals vaak het geval is, wou dit gezin uit Merchtem de leefruimte uitbreiden naar de tuin. De 24 m² extra zijn uiteraard een enorme ruimtewinst. De achterdeur en een vast raam van de achtergevel werden weggehaald, waarna de achtergevel werd bepleisterd. “De veranda zelf hebben we ingeslepen tot op de binnenmuur. Dat doen we om vochtinfiltratie en thermische breuken te voorkomen,” zegt Nico Flamez van Pauwels Veranda’s.

Groot ruimtegevoel

In de hoeken werd met glas-aan-glas gewerkt. Hierdoor wordt het ruimtegevoel in de veranda maximaal. “Dat procedé wordt in België niet zo vaak toegepast, omdat het tamelijk complex is. Via ons zusterbedrijf Glassprojects hebben we heel wat technische expertise en knowhow op het vlak van glas, die we kunnen toepassen in de verandabouw,” aldus Nico.

Overal werd dubbele hoogrendementsbeglazing (Thermobel Advanced Stratobel) gebruikt, met een isolatiewaarde van 1,0W/m²K. Deze zuidgeoriënteerde veranda heeft een volledig gesloten dak zodat er in de zomer niet te veel warmte binnenkomt. De oversteek en het gesloten dak maken dat airco niet nodig was. Het dak heeft een isolatiewaarde van 0,13W/m²K en isoleert dus acht keer beter dan de wandbeglazing, die ook al superisolerend is. Tegelijk brengt de veranda ook zonder koepel nog steeds voldoende licht in de woning zelf dankzij de hoge ramen.
De veranda heeft immers een plafondhoogte van 2,70 m. “Als het mogelijk is, bouwen wij graag op die hoogte, omdat dat een groter ruimtegevoel geeft,” licht Nico toe.

Pauwels Veranda’s streeft er altijd naar zo weinig mogelijk zichtbare profielen te hebben. Hier zijn door de plaatsing van de vloer – granieten tegels van 1 x 1 m – de onderste profielen niet zichtbaar. De structuurprofielen zijn van AluK en hebben een driekamersysteem. De kleur (RAL 9005) sluit perfect aan bij het schrijnwerk van de woning, waardoor het lijkt alsof de veranda er altijd al geweest is.

Budget: 37.000 euro

Realisatie: PAUWELS veranda’s

Tekst: Bjorn Cocquyt

Foto’s: © Pauwels veranda’s

viva veranda, veranda, pergola, tuin, uitbouw, vijver, tuininrichting, pauwels veranda's
viva veranda, veranda, pergola, tuin, uitbouw, vijver, tuininrichting, pauwels veranda's