Coole kubus met plat dak

Natuur en architectuur in harmonie

De bovenste, transparante kubus met eet-, kook- en woonruimte bestaat volledig uit glas en staat voor open wonen. Hij is verbonden met een terras dat door een leuning van edelstaal wordt omgeven: een private en ongestoorde oase van rust zonder inkijk. Hij staat boven op een glazen kubus met lichte en communicatieve privéruimtes waar men zich kan terugtrekken met directe toegang tot het terras.

“Een geslaagd samenspel: doorzichtig en toch afgeschermd, rustig en toch communicatief.”

Ieder het zijne

Mensen die samen hun woonruimte uitbreiden, willen daarom niet per se ook dag in dag uit samenwonen. De opdrachtgevers wilden een gemeenschappelijke ruimte met meer woonoppervlakte voor de ouders beneden en met een bovenruimte waar de dochter zich kan terugtrekken. De woonuitbreiding zou de mogelijkheid moeten bieden om apart en tegelijkertijd samen te wonen. Van buiten leidt een trap naar de bovenste woonruimte.

De gemeenschappelijke ruimte treedt met de gevel van het huis in dialoog. Ze scheidt zich niet af, maar is toch uniek.

Verrassingseffect

Het ensemble dat tegen de hoge gevel werd gebouwd, wordt gekenmerkt door reductie en exact geplaatste lijnen. Beide kubussen hebben een hoogwaardige drievoudige beglazing met een zeer goede warmtedoorgangscoëfficiënt en zonwerende coating. De woonruimte-uitbreiding maakt op het eerste zicht een afschermende indruk, maar heeft binnen – tot grote verrassing van bewoners en gasten – een zeer licht en gezellig karakter.

Coole kubus met plat dak

De charme van de constructie zit vooral in de esthetiek, tastbaarheid of vormbaarheid van het materiaal. De vormgeving van aluminium, staal, edelstaal en glas biedt een breed spectrum aan oppervlakken. Zo ontstond een woonruimte-uitbreiding die in wezen uit twee contrasterende kubussen bestaat en doelgericht reageert op de bijzondere gebruikssituatie en verschillende karakters van de opdrachtgevers.

keller ag, keller glasshouse, veranda, pergola, uitbouw, terras, kubus
keller ag, keller glasshouse, veranda, pergola, uitbouw, terras, kubus
keller ag, keller glasshouse, veranda, pergola, uitbouw, terras, kubus