Combinatie veranda & pergola – het beste van twee werelden

Om elk seizoen optimaal te kunnen genieten van hun tuin opteerden Anna en Willy uit Binderveld voor een harmonieus samenspel van een leefveranda en een pergola. De stijlvolle woonuitbreiding, met een extra zithoek in een zeshoekige erker, zorgt voor meer daglicht en extra leefruimte. In het verlengde ervan werd ook de pergola opgetrokken.

Deze Limburgse natuurliefhebbers hadden vooral behoefte aan meer leefruimte met veel natuurlijk licht. Vroeger hadden ze enkel zicht op hun tuin door het keukenraam en dat was voor hen niet voldoende. Aan die vraag wordt ruimschoots voldaan door de elegante leefveranda en pergola in gebroken wit aluminium, waarin de familie rustig het hele jaar door kan genieten van haar tuin.

Wanneer ze eekhoorntjes zien rondhuppelen, voelen ze zich echt in de natuur, ook al zitten ze gezellig binnen. Toch wilden ze ook een open maar overdekt stuk terras. Een pergola die naadloos aansluit bij hun tuinkamer was hiervoor de gedroomde oplossing. Het is er niet alleen in de zomer heerlijk vertoeven, ook in de winter kan men beschut tegen wind en kou maximaal genieten van de natuur.. Het plafond van de terrasoverkapping werd afgewerkt met hout wat een warme uitstraling geeft.

Binnen en buiten

Tuinkamer en pergola bieden maar liefst zo’n 55 m2 aan extra leefruimte. Dat was meteen de belangrijkste motivatie om te investeren in deze mooie woonuitbreiding, met daarbovenop een “goed weer garantie”! Want wanneer er dreigende onweerswolken aan de hemel verschijnen, zelfs op een mooie zomerdag, gaat er niets boven een veranda-pergola om voorbereid te zijn op alle omstandigheden.

Licht en ruimte

Toen de tuinkamer en pergola van Anita en Willy gebouwd werd, werkte het weer mee. De milde winter zorgde ervoor dat alles sneller klaar was dan voorzien. Tot grote tevredenheid van de eigenaars natuurlijk. Nu genieten ze elke dag opnieuw van hun tuinkamer die intussen voor een groot stuk hun woonkamer vervangen heeft. De optimale thermische isolatie van het plat dak met de beste isolatiewaarde voor veranda’s op de Belgische markt (U= 0,12 Wm2K) zorgt voor het nodige comfort. In de winter vinden de kersttafel en -boom er een plaatsje en in de zomer wordt er al eens een barbecue of een gezellige drink georganiseerd. Met de schuiframen open of dicht naargelang de weersomstandigheden. Comfortabel binnen of genietend van een verkoelend briesje onder de pergola. Vooral het vele licht – dankzij de centrale lichtkoepel – zouden de bewoners niet meer kunnen missen. Ze kunnen er uren vertoeven en helemaal tot rust komen met volle zicht op hun tuin. En genieten van de vogeltjes die aan en af vliegen naar de vogelhuisjes die in de tuin hangen.

Realisatie: Willems Veranda’s

Tekst: Carina Rooselaers

Foto’s: Willems Veranda’s

willems veranda's, willems, binderveld, viva veranda, veranda, pergola, tuinoverkapping
willems veranda's, willems, binderveld, viva veranda, veranda, pergola, tuinoverkapping
willems veranda's, willems, binderveld, viva veranda, veranda, pergola, tuinoverkapping