Combi veranda-pergola: voor wie niet wil kiezen!

Grondige verjonging met behoud van origineel karakter

De eigenaars wensten het uitgesproken karakter van hun boerderij te behouden. Omwille van de geslotenheid van de achtergevel konden ze weinig genieten van hun grote tuin met rijke vegetatie. Hij was amper te zien. Door de uitbreiding van de woonkamer kunnen ze nu maximaal hun tuin beleven in alle seizoenen. Janssens Veranda’s zorgde niet alleen voor de veranda, ook de nieuwe tuinaanleg werd in het pakket opgenomen.

Combi voor optimaal comfort

Het werd een combinatie van een veranda met een pergola. Enerzijds, is er een veranda (7,30 x 3,10 m) in traditionele look die tegemoet komt aan de wens naar meer zitruimte en het betrekken van de tuin bij het dagelijks woongebeuren gedurende alle seizoenen.

De dragende structuur bestaat uit aluminiumprofielen en drievoudig glas voor de isolerende werking. Het dak bestaat uit een schuin hellend vlak met haaks ingezet zadeldak. Anderzijds, een ver uitstekende glazen pergola (5,38 x 3,10 m) die op elegante wijze vanuit het dak van de woning lijkt te vloeien. Hierdoor ontstaat een knus en goed beschermd terras, met veel openheid naar en verbinding met de tuin.

Liefde voor detail

De constructie toont veel details, waaronder een uitspringende dakrand en de typische ‘vogelkam’ voor veranda’s in landelijke stijl. Een brede dubbele deur leidt naar het open terrasgedeelte. De pergola wordt  ondersteund door elegante ronde kolommen en heeft ook een uitspringende dakrand die prachtig harmonieert met de veranda. Het geheel ademt uitstraling en klasse uit.

Maximale transparantie

De afwerking en inrichting gebeurden met veel respect voor de hoevestijl van de woning. Getuige hiervan is de vloer uit kops verwerkte baksteen. Als charmante blikvanger laat zich de houtkachel in landelijke stijl opmerken. Zowel de veranda als de pergola bieden maximaal transparantie en lichttransport door het gebruik van grote glasvlakken.

Realisatie: Janssens Veranda’s

Foto’s: INK