Charmante veranda in hout met minutieuze afwerking

Pareltje in tropisch hardhout

De leefruimte van deze landelijke villa werd gevoelig uitgebreid met een stijlvolle houten veranda van 26m2. De charme en de warme uitstraling van Afrormosia, een duurzaam tropisch hardhout met een prachtige nerfstructuur, past perfect bij de woning in fermettestijl. Door de hoge glaspartijen stroomt nu ook het licht overvloedig binnen.

Met zicht op het zwembad

Een vrij donkere leefruimte die wel wat groter mocht zijn en een beperkt zicht op de tuin met zwembad, waren de knelpunten voor de bewoners van deze villa in fermettestijl. Een stijlvolle veranda in Afrormosia, een onderhoudsvrij tropisch hardhout van duurzaamheidsklasse 1 bracht de oplossing. Door een deel van de achtergevel open te werken en op de plaats van het terras een veranda te plaatsen, heeft men nu een prachtig zicht op de tuin en het zwembad vanuit de lichtrijke leefruimte die ook een stuk groter werd.

Afrormosia

Deze Afrikaanse houtsoort is onderhoudsvrij en krijgt met de jaren een mooi grijs patina. Door bovenaan te werken met opgekleefde kleinhouten en decoratieve moulures wordt het landelijke karakter van de veranda en de woning nog versterkt. Door hout te gebruiken kan je de kleur van het binnenschrijnwerk gemakkelijk aanpassen aan je interieur. Om de natuurlijke kleur van het hout te behouden, volstaat het om het hout om de ± 8 jaar te behandelen.

Maximaal licht

Het niveau van het plafond van de veranda werd even hoog gehouden als dat van de woning. Waardoor de uitbouw perfect integreert met de bestaande woning. Door de hoge verticale raampartrijen is er een overvloedige lichtinval waardoor een lichtkoepel niet nodig was. De dakbedekking van het platte dak werd uitgevoerd in EPDM van Firestone.

Optimale temperatuur

Voor de raampartijen werd Sprimo Z9 (Sprimoglass) gebruikt. Met een isolatiewaarde van Ug 0.9 W/m² K combineert dit glas een optimale lichtoverdracht met een uitstekende thermische isolatie, waardoor het nooit onaangenaam warm wordt in de veranda. Het koelvermogen wordt nog versterkt door het plaatsen van een Airco splitsysteem met een optimaal gebruikscomfort tot gevolg.

Realisatie: Veranclassic

Foto’s: Veranclassic