Charmante tuinkamer in retrostijl

Bij dit project luidde de wens van de bouwheer om een stijlvolle rustieke veranda te bouwen met steel look en dit op zo’n manier dat oud en nieuw op een perfecte manier in elkaar overvloeien. Deze wens werd volledig ingevuld, tot grote tevredenheid van de opdrachtgever.

De harmonie met het bestaand huis mag inderdaad geslaagd genoemd worden. De oranjerieveranda met een oppervlakte van 28 m² maakt integraal deel uit van de leefruimte in de woning zelf, maar evenzeer van de tuin. Ze vormt als het ware een tussenstation tussen beide ruimten. Het rustiek gevoel is één van de sterke punten van deze veranda en dat gevoel wordt extra versterkt door de gebruikte materialen. Vooral de combinatie van muren bekleed met arduin en een steel look accentueert het beoogde rustiek effect. Het geheel van huis, veranda en tuin voelt warm aan, het kost geen enkele moeite om een thuisgevoel te krijgen.

Voor de onderbouw werd gebruik gemaakt van Sapa profielen, wat de kleur betreft viel de keuze op RAL 9005SM. De beglazing bestaat uit Thermobel Top N+ 1.1 kW met één gelaagde zijde. De kruiskozijnen zijn tussen het glas verwerkt. Het geheel biedt een rustiek uitzicht dankzij het gebruik van het Ligna profiel bestaande uit optimaal isolerende aluminium ramen en deuren, mooi afgewerkt met een arduinplint.

De gebruikte profielen geven het geheel een gestroomlijnde indruk en een strak uiterlijk.

De bovenbouw bestaat uit een plat dak met thermische isolatie, bekroond door een zadeldak met glas. Het geheel is afgewerkt met een siergoot. De bouwheer was verplicht om een bouwvergunning in te dienen.

Budget incl. BTW: 33.000 euro

Realisatie: TERRASDECOR

Tekst: Jos Sterk

Foto’s: Thomas Hullebusch

terrasdecor, veranda, pergola, tuinkamer
terrasdecor, veranda, pergola
terrasdecor, veranda, pergola, tuinkamer