Bütgenbacher Hof Culinaire ontdekkingsreis

Het 4-sterrenhotel ‘Bütgenbacher Hof’, dat in de Belgische Oostkantons is gelegen, biedt de perfecte sfeer voor rust en ontspanning en is een uitstekend adres voor culinaire ontdekkingsreizen. De verschillende gastronomische ruimtes werden volledig gerenoveerd en stralen een moderne landhuisstijl uit.

Flexibele gastenruimte het ganse jaar door

Het nieuwe KELLER GLASSHOUSE® creëert een comfortabele sfeer en vormt het nieuwe indrukwekkende middelpunt van het gebouw. De veranda zorgt voor een naadloze overgang tussen het hoofdgebouw en de nieuw gebouwde eetruimte. Er is hier veel extra plaats die uitnodigt om te smullen en te genieten. Moderne designmeubelen zorgen voor een exquise gezelligheid in de ruimte. Door de grote schuifdeuren kan de voorkant van de veranda bij mooi weer wijd open worden gezet waardoor men ‘vanuit een logeplaats’ ontspannen en beschermd van de natuur kan genieten.

“De veranda zorgt voor een naadloze overgang tussen het hoofdgebouw en de nieuw gebouwde eetruimte.”

Een goed idee bij elk weer

Het dak werd als plat dak met grote bovenlichten geconcipieerd. Op deze manier komt er nog meer licht binnen in de vertrekken en ontstaat er een erg lichte, uitnodigende atmosfeer. De kleur van de veranda werd aan het hoofdgebouw aangepast. Hoewel de veranda afsteekt tegen het hoofdgebouw, vormt ze een eenheid met de bestaande gebouwen.

Zomer of winter, het GLASSHOUSE® is steeds een pluspunt voor de gasten. In de zomer vormt het een bescherming tegen de zon en krijgt men door de wijd open schuifdeuren het gevoel buiten op het terras te zitten. In de winter zorgt de constructie voor veel lichtinval en straalt ze een gezellige sfeer uit. Dankzij de uitstekende isolatie vormt het bovendien een actieve bescherming tegen de koude.

Familiale sfeer

Het terraslandschap met haard en een kleine waterval maken het ruime beeld af. Er zijn verschillende zitmogelijkheden, zoals loungehoeken of familietafels, te ontdekken. Het familiegeleide hotel laat in combinatie met de uitgelezen keuken, wellnessoase en stijlvolle inrichting een fantastische indruk achter en nodigt uit om te blijven plakken. Het samenspel van restaurant, KELLER GLASSHOUSE® en terras creëert de meest uiteenlopende ruimtelijke situaties waardoor het voormalige ruime terras bij eender welk weer onderdeel van de ruimtelijke waarneming wordt.

Een GLASSHOUSE® van KELLER is ook geschikt voor privéwoningen en kan modulair volledig aan de wensen van de opdrachtgever worden aangepast.

Realisatie: KELLER AG

Tekst: Peter Kueches

Foto’s: © KELLER AG

www.hotelbutgenbacherhof.com

butgenbacher hof, viva veranda, veranda, pergola, restaurant, hotel, keller ag
butgenbacher hof, viva veranda, veranda, pergola, restaurant, hotel, keller ag
butgenbacher hof, viva veranda, veranda, pergola, restaurant, hotel, keller ag