Buiten wonen dankzij zeer geslaagde combi veranda en pergola

De wensen van de bewoners van deze charmante woning van meer dan een eeuw oud: een grotere leefruimte, meer licht in huis, beter zicht op de tuin en de mogelijkheid om volop van die tuin te genieten. Antwoord van Pauwels Veranda’s: een combinatie van een veranda met daarin een nieuwe ruime keuken en een pergola! Ontdek deze magnifieke realisatie hier.

Met onze zeer wisselvallige (tussen)seizoenen is het niet altijd mogelijk om in open lucht te zitten. Daarom is de combinatie van veranda, pergola en terras ideaal. Nu kan het gezin maximaal van de tuin genieten. Ze lijken zelfs “buiten te leven”.

De veranda (37 m2) en pergola (20 m2) werden tegen een gemeenschappelijke tuinmuur gebouwd, die uiteraard eerst werd geïsoleerd. Het stuk gevel waartegen de veranda aanleunt, werd volledig opengewerkt. De verticale profielen van de veranda (RAL 7021 antracietgrijs) zijn tot een minimum beperkt en nauwelijks zichtbaar. Alleen het aluminium van het schuifraam dat een normaal kader heeft, onderbreekt de glaspartij. Hierdoor valt het onderscheid tussen binnen en buiten grotendeels weg.

Overal werd tweevoudige hoogrendementsbeglazing gebruikt, met een isolatiewaarde van 1.0. door het volledig gesloten dak komt er in de zomer niet te veel warmte binnen. Ook de vrij grote oversteek aan de zuidgerichte tuinzijde van de veranda heeft als doel de zon buiten te houden wanneer ze hoog staat. De oversteek en het gesloten dak maken dat airco niet nodig was.

Toch brengt de veranda ook zonder koepel voldoende licht in de woning zelf. De pergola is opgetrokken uit vlakke aluminium platen van 1 m op 3 m. Resultaat: een strakke, eigentijdse uitvoering en heel onderhoudsvriendelijk. Het verlijmen van de platen vergt wel vakmanschap en precisiewerk. Alleen Pauwels Veranda’s had de expertise om dat te doen. Een dergelijke pergola was destijds dan ook een unicum in België. De ietwat robuuste paal kwam er op vraag van de klant, om het dak te dragen hoefde die niet zo zwaar te zijn.

Deze creatie hoort tot de Kreative Line, de meest verkochte productlijn van Pauwels Veranda’s, en kostte ca. 38.000 euro. Niets voor niks biedt de Kreative Line mooie, kwalitatief hoogstaande veranda’s en pergola’s voor een heel vriendelijke prijs.

veranda, pergola
veranda, pergola, pauwels veranda's
veranda, pergola
veranda, pergola