Aparte invulling van licht en ruimte

Ook bij dit project stond de vraag naar licht en ruimte centraal. ADR Construct slaagde perfect in de opdracht door op een aparte manier twee van elkaar gescheiden delen te koppelen en een extra leefruimte te creëren. Een volledig rondom lopende lichtband zorgt voor het nodige daglicht.

Het ontwerp is geïnspireerd op de statige architectuur uit de tijd van de industriële revolutie. ADR Construct gebruikte daarom ‘Steel Look’-profielen voor de uitvoering. Uiterst slanke, maar goed geïsoleerde profielen met het uitzicht van staal, zoals de naam al laat vermoeden.

Lichtband als blikvanger

Naast de vloeiende plaatsing tussen de beide delen van de woning, springt vooral de dakconstructie in het oog. Niet voorzien van de gebruikelijke lichtkoepel of lichtstraat, maar wel van een verhoogd centraal deel met een volledig rondom lopende lichtband. Hierdoor kan het licht in de tussenseizoenen, als de zon laag staat, de hele dag aan alle zijden binnendringen. In de warmste maanden van het jaar is een aangename binnentemperatuur verzekerd door het goed geïsoleerde platte dak dat de opwarming beperkt.

Door de opspringende dakconstructie ontstaat een vide boven de toegevoegde leefruimte, wat de ruimtelijkheid in de veranda nog vergroot. Een gekleurde LED-lichtlijn rondom de verandaconstructie, draagt ’s avonds bij tot een bijzonder gezellige sfeer.

steel look profiel, aluminium, aluminium profiel
steel look profiel, aluminium, aluminium profiel