veranda, viva veranda, miniflat, aldera, pergola, innovatie, veranda, viva veranda, miniflat, aldera, flatglass air, flatglass evo, stalen lichtstraten, flatglass

Blijven innoveren

Dat Miniflat-Aldera zijn naam van vernieuwer in de wereld van veranda’s en glaskoepels meer dan waard is, bewijst het jaar na jaar met de innovaties die zichzelf in snel tempo opvolgen. Waar we enkele jaren geleden kennis maakten met de revolutionaire lichtstraten Flatglass en Flatglass Air, Ontwikkelt Miniflat-Aldera momenteel de Flatglass Evo.

Geconfronteerd met problemen uit de dagelijkse praktijk van hun vak, stelde Miniflat-Aldera vast dat er op de markt geen dakprofielsystemen bestonden die voldoende kwaliteit boden. Daarom ontwierp Miniflat-Aldera een eigen dakprofielsysteem dat als enige voldeed aan de hoge kwaliteitseisen die de firma zichzelf oplegt: het gepatenteerde Flatglass.

Het concept is uniek omdat het geen gebruik maakt van siliconen. In de plaats daarvan worden UV-bestendige rubbers gebruikt, die in tegenstelling tot siliconen niet versterven én ook op lange termijn vochtbestendig blijven. Miniflat-Aldera liet de Flatglass-koepel uitgebreid testen door het technisch centrum van de Houtnijverheid en de resultaten waren indrukwekkend.

Flatglass Air

Al gauw na de Flatglass, kwam de Flatglass Air met zijn immense ventilerende kracht. Het is een vlakke lichtkoepel die in zijn geheel tot acht centimeter kan geopend worden. De koepel openen doet u moeiteloos met een systeem van drie elektronische motoren én traploos, zodat u de koepel op elke hoogte tussen de één en de acht centimeter kunt openen. Omwille van het gewicht kan een Flatglass Air enkel met een stalen profielconstructie. Het verschil met het klassieke dakvlakraam zit hem uiteraard in de kwaliteit en het maatwerk: een Flatglass Air isoleert veel beter en garandeert optimale geluidsisolatie.

Flatglass Evo

Inmiddels ontwikkelt Miniflat-Aldera alweer een nieuw systeem voor stalen lichtstraten. Door het productieproces onder de loep te nemen, is de verandabouwer erin geslaagd stalen koepels minder arbeidsintensief te produceren, zodat u met de Flatglass Evo geniet van ranke en oerdegelijke stalen profielen aan een zeer competitieve prijs.

“Ruim tachtig procent van onze klanten kiest voor een plat dak met een Flatglass lichtstraat, voor ons is dat een goede reden om te blijven vernieuwen en te blijven zoeken naar betere materialen, efficiëntere processen… Verbeteren en innoveren zit in het DNA van Aldera-Miniflat. Alleen op die manier kunnen we een populair en goed product nog beter maken én onze klanten het allerbeste op de markt aanbieden,” zegt Bert Dierick van Miniflat-Aldera.

Tekst: Bjorn Cocquyt

Foto’s: INK

veranda, viva veranda, miniflat, aldera, pergola, innovatie, veranda, viva veranda, miniflat, aldera, flatglass air, flatglass evo, stalen lichtstraten