Hoe multifunctionele kook- en leefruimte integreren in de veranda?

Grote leefkeuken met zicht op tuin en vijver

Een grotere keuken – een echte leefkeuken – en het contact met de tuin vergroten was de vraag van dit gezin. Daarvoor moest de oude veranda het veld ruimen. Dat het dankzij de verbouwing ook mogelijk was om extra licht binnen te halen, gaf het laatste zetje.

De nieuwe veranda is groter dan de vorige. Met een uitbreiding van 30 vierkante meter werd een volwaardige nieuwe leefruimte gebouwd. Waar de woning tevoren eerder donker was, geniet het gezin nu van pakken natuurlijk licht vanuit de zuidgerichte veranda. Koken is voortaan een echt “buitenplezier” in winter en zomer. De leefkeuken is tevens een uitgelezen plek om te keuvelen en lekker te chillen met vrienden en familie.

Stijlvolle aluminiumconstructie

De aluminium profielen van Sapa zijn thermisch onderbroken. Het platte dak is belegd met EPDM en zowel de lichtkoepel als de beglazing van de wanden is dubbel glas met een isolatiewaarde van 1.0. Er zijn geen screens voorzien. De grote oversteek laat de bewoners toe om overdekt van de veranda naar de garage te gaan. Zowel in de oversteek als binnen zijn er inbouwspots voorzien.

Totale metamorfose

Ook de verbinding met de tuin werd geoptimaliseerd. Centraal geeft een dubbel schuifraam toegang tot de tuin. De bewoners maakten van de verbouwing ook gebruik om een vijver te laten aanleggen in hun tuin. Op die manier hebben zowel tuin als woning een complete gedaanteverwisseling ondergaan. En kan het gezin volop genieten van een aangename leefkeuken en een mooie tuin met de vijver als sfeermaker.

Realisatie: Terrasdecor

Foto’s: Terrasdecor