Glas in de hoofdrol

Over de ligging van hun woning was het koppel dik tevreden. Het huis zelf was aan een update en extra leefruimte toe. Werbrouck bleek de geknipte partner om de ramen en deuren te vernieuwen, en om een volwaardige woonuitbreiding te realiseren. De minimalistische glazen kubus harmonieert uitstekend met het nieuwe schrijnwerk, en vormt tegelijk een geslaagde stijlbreuk met het pand uit de jaren 90.

Transparantie troef

Naast een extra leefruimte waren licht, transparantie en eenheid met de tuin de belangrijkste verzuchtingen van de opdrachtgevers. Of Werbrouck daarin geslaagd is? En of! “De samenwerking verliep vanaf het prille begin gesmeerd,” aldus de eigenaar. “We zaten op dezelfde golflengte. Ons verlanglijstje werd vlotjes afgevinkt. En het professionalisme droop ervan af.”

Staaltje vakwerk

Het bestaande schrijnwerk werd vervangen door zwarte aluminium (RAL 9005). De uitbreiding werd in hetzelfde materiaal uitgevoerd, en is opgevat als een kubus waarvan het glas koud is verlijmd. “De slanke zwarte profielen onderstrepen het strakke, serene karakter. De ‘box’ meet 6,3 bij 4,6 meter. Dankzij de glaspartijen van 2,7 meter hoog oogt het geheel groter en ruimtelijker.”

“We wilden geen traditionele veranda, maar een heuse leefruimte die visueel verbonden is met de tuin.”

Knusse kubus

“We wilden geen traditionele veranda, maar een heuse leefruimte die visueel verbonden is met de tuin. Het voelt haast als een luxueus aquarium dat zich naadloos nestelt in zijn omgeving.” In de uitbreiding bevindt zich een zithoek met een prachtig bankstel en een ronde tafel met marmeren blad. Op de vloer ligt gelooid eiken parket met brede stroken. Een fraaie mix van eigentijdse meubelen met maximaal comfort. Een ingebouwde gashaard zorgt voor warmte en gezelligheid.
Grenzeloos genieten

Binnen en buiten lopen optisch in elkaar over. Zo sluit de uitbreiding perfect aan bij het omliggende hardhouten terras, het zwembad en de loungehoek. Ook de verhoudingen kloppen als een bus: het glazen volume en het zwembad hebben haast identieke afmetingen.

Glansrijk geslaagd

Werbrouck verwezenlijkte deze uitbreiding volgens de regels van de kunst, en coördineerde ook het merendeel van de werkzaamheden van onderaannemers. De plaatsing zelf nam amper een paar dagen in beslag, dankzij de minutieuze voorbereidingen. Het resultaat is een uitbreiding die beantwoordt aan strikte woonnormen én de wensen van de opdrachtgevers.

Realisatie: Werbrouck
Tekst: Peggy Van Der Auwera
Foto’s: Sa-Fo

Offerte aanvragen bij Werbrouck