Een sprong in de tuin

Een ruimere keuken met hedendaags kookcomfort was de aanzet tot deze verandaconstructie. Er was binnen de woning te weinig ruimte beschikbaar, tenzij de eetkamer een nieuwe plek zou krijgen. ‘Een sprong in de tuin’ bleek de oplossing en maakt tafelen tot een feest van licht en ruimtegevoel.

Janssens Veranda’s onderzocht de bestaande indeling van de woonfuncties in het interieur en speelde daar handig op in door de eetkamer in het verlengde van de nieuwe keukeninrichting buiten de bestaande gevels te brengen. Deze ingreep zorgt niet alleen voor een heel nieuwe beleving door de eetruimte te laten baden in het daglicht, ze laat ook ruimschoots daglicht doordringen in de keuken.

De verandaconstructie is opgetrokken uit aluminium driekamerprofielen. Zowel de kop- als de zijkanten kunnen geopend worden voor maximale openheid naar buiten. Super-isolerende drievoudige beglazing is één van de bijzonderheden waarmee deze realisatie een aangenaam binnenklimaat biedt in alle seizoenen. Daartoe dragen ook de ingewerkte ventilatieroosters en elektrisch gestuurde screens aan de buitenzijde bij. Als de zomer zich op zijn best laat voelen, staat een aircosysteem paraat om verkoeling te brengen.

Het platte verandadak wordt doorbroken door een licht hellende lichtstraat ter hoogte van de aansluiting met de achtergevel van de woning. De constructie van de dakrand is uitgevoerd met een dubbele uitsprong, wat niet alleen esthetisch mooi oogt, maar meteen ook een zonwerende functie toevoegt. De onderkant van de dakrand is afgewerkt met hout en voorzien van inbouwspots.

Janssens Veranda’s droeg zorg voor de totale realisatie van het project, van de vrij bescheiden breekwerken tot en met de aanleg van een ruim terras.

Realisatie: JANSSENS Veranda’s

Tekst: Eduard Coddé

Foto’s: INK

veranda, verandaconstructie, viva veranda, pergola, tuin
veranda, verandaconstructie, viva veranda, pergola, tuin
veranda, verandaconstructie, viva veranda, pergola, tuin