De hedendaagse leefveranda: genieten in een oase van rust

Volwaardige woonuitbreiding met maximaal comfort

Op zoek naar een fijne manier om je leefruimte te vergroten? Om er comfortabel te kunnen tafelen of vrienden te ontvangen? Net dezelfde zorg hadden de eigenaars van een vrijstaande woning in Estaimpuis. Zij kozen voor een moderne leefveranda die tegen de bestaande woning werd aangebouwd. En het resultaat mag gezien worden: een ruime, sfeervolle zithoek die perfect aansluit bij het interieur van de woning.

Gezellige lounge

Woonruimte en veranda vormen een modern en strak geheel, waar je nooit het gevoel hebt dat je vanuit de woning een veranda binnenstapt. Om die vlotte overgang binnenin te bekomen werden de oorspronkelijke schuiframen naar het terras weggenomen. Hierdoor ontstond een knusse loungeruimte waar het gezellig toeven is. Een oase van rust om met vrienden en familie te genieten van een goed glas en een aangenaam gesprek.

Thermisch onderbroken aluminium

De constructie werd opgetrokken in thermisch onderbroken aluminium profielen van Aliplast. Deze zuidelijk georiënteerde veranda van 24 m2 met grote schuiframen en een eerder klassieke lichtkoepel trekt een maximale hoeveelheid licht binnen en geeft een geweldig ruimtegevoel. De schuifdeurramen werden voorzien van beglazing tot tegen de grond voor een optimaal zicht op de tuin.

Zonwerend

In de lichtkoepel werd zonwerende beglazing gebruikt, de zijwanden bevatten superisolerend glas met een K-waarde van 1,0. Om in de zomer een mogelijke opwarming te verhinderen, werden vouwgordijnen geplaatst met een zonwerende voering. Dankzij deze zonnewering en de uitstekende isolatiewaarde van het glas kunnen de inwoners het hele jaar door van de veranda genieten. De ruimte wordt gebruikt als loungeruimte, wanneer de kinderen tv kijken en de volwassenen toch een aparte ruimte willen om gezellig te aperitieven met familie of vrienden. Het is dé plek om tot rust te komen, om weg van alle drukte een boek te lezen of een glas te drinken.

Realisatie: Verandaland

Foto’s: INK